Tävla om SKAPA-priset 2019 - Sök själv eller nominera någon annan!

Uppfinningar som kan utvecklas till innovationer är nyckeln till Sveriges välstånd. Vi bär på en stolt uppfinnartradition alltsedan Alfred Nobels dagar. Stiftelsen SKAPA vill uppmuntra idérika människor genom att dela ut Sveriges största innovationspris – SKAPA-priset.
Inget annat innovationspris i Sverige kan mäta sig med SKAPA beträffande bredd och engagemang. Vinnare utses dels regionalt och dels nationellt och tävlingen lockar ett stort antal deltagare varje år.
Syftet med priset är att ge stöd åt innovatörer så att deras uppfinningar och idéer kan nå marknaden samt att visa innovationers betydelse för samhällsekonomin. Bakom Stiftelsen SKAPA står Stockholmsmässan och Svenska Uppfinnareföreningen med stöd av Almi Företagspartner AB, VINNOVA, Stiftelsen Agne Johanssons Minnesfond och Patent- och registreringsverket.
Totalt omfattar prissumman över en miljon kronor.
Den regionala länsjuryansvariga skapar tillsammans med länsstyrelser, de regionala Almi-bolagen, lokala uppfinnarföreningar, science parks och andra, i varje län, en länsjury som utser 24 länsvinnare för SKAPA-priset och 24 länsvinnare för SKAPA-talang för unga innovatörer. Alla länsvinnare får 10 000 kronor var. Till detta kommer de prissummor som man eventuellt kan få på regional nivå. Samtliga länsvinnare får diplom och går vidare till den stora nationella finalen.
Du kan även söka priset SKAPA-förebild till minne av Leffe Smith som är ett nyinstiftat pris grundat av Leffes kollegor och vänner Lasse Tenerz och Bertil Hök. Leffepriset uppmärksammar de osynliga hjältarna bakom stora innovationer. Se en film om priset här >

Mer information om alla priserna finns i bifogat dokument.
Ansök eller nominera senast den 23 april via länken till höger!
190318_SKAPA-logga
Filer